logo_horizontal

Onderzoek en ontwikkeling

SlimStampen is een snellere en efficiëntere manier van leren.

Slimstampen is voortgekomen uit onderzoek naar geheugen en het leerproces

SlimStampen is sterk verwoven met onderzoek en innovatie. Nieuwe inzichten uit de wetenschap worden bijgehouden en gebruikt bij het verbeteren van SlimStampen.
SlimStampen wordt aan de andere kant gebruikt bij onderzoek naar de mechanismen achter leren, de beste manieren om adaptief leren toe te passen en het effect bij verschillende doelgroepen.
Zo wordt er momenteel bijvoorbeeld uitgezocht of SlimStampen kan helpen bij dementie.

Waarom SlimStampen?

Omdat het SlimStampen model efficiënter feiten aanleert en andere toetsingsmethodes kan vervangen

Leren is efficiënter

Wetenschappelijke studies tonen aan dat SlimStampen duidelijk beter presteert dan andere leermethodes

De SlimStampen methode is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek in de cognitieve psychologie. Meerdere studies tonen aan dat leren met het SlimStampen systeem leidt tot betere resultaten in vergelijking met niet-adaptieve leermethodes: de efficiëntie neemt tot wel 10% toe. Zo besteden de leerlingen nooit meer tijd aan het leren van feiten dan nodig.

1

Sense, F., Behrens, F., Meijer, R. R., & Van Rijn, H. (2016). An individual’s rate of forgetting is stable over time but differs across materials. Topics in cognitive science, 8(1), 305–321.

2

Van Rijn, H., Van Maanen, L., & Van Woudenberg, W. (2009). Passing the test: Improving learning gains by balancing spacing and testing effects. In Proceedings of the 9th International Conference of Cognitive Modeling, 2, 7–6.

Maakt traditioneel toetsen overbodig

SlimStampen kan traditionele toetsmethodes vervangen

SlimStampen houdt tijdens het leren precies bij in welke mate een leerling de feiten beheerst, in plaats van een momentopname te doen. SlimStampen geeft daarmee beter inzicht in het kennisniveau van de leerling dan een traditionele toets.

0 +
Jaarlijkse gebruikers
0 miljoen
Studietrials voltooid
0
Universitaire cursussen

Hoe werkt het?

SlimStampen maakt voor elke leerling een intern computermodel van het geheugen.

Gegevens bijhouden

Met deze gegevens schat het systeem in wat de activatie van een feit in het geheugen is, en hoe groot de kans is dat de leerling het feit later zal onthouden.

Gegevens bijhouden

SlimStampen houdt bij hoe snel en hoe nauwkeurig de leerling vragen kan beantwoorden.

Des te sneller een leerling een correct antwoord kan geven, des te groter de activatie van het feit in het geheugen. Daarom is de kans groter dat de leerling het feit heeft onthouden.

Herhaling

Feiten die de leerling nog niet zo goed kent, worden door het SlimStampen systeem sneller en vaker herhaald dan feiten die de leerling al goed kent. Dit resulteert in een leerproces dat optimaal is voor elke individuele leerling.

Legenda rate of forgetting

Geheugenmodel dat wordt gebruikt door het SlimStampen leersysteem.

Als de activatie van een feit in het geheugen hoog is, dan is de kans is groot dat de leerling direct erna het feit goed kan reproduceren.

Na de eerste keer dat een feit geleerd is daalt de activatie in het geheugen snel, omdat de leerling het feit nog niet zo goed kent. Na een tijdje is de leerling het feit vergeten. Hoe vaker het feit wordt herhaald, hoe langer het duurt voordat de leerling het feit weer vergeten is.

Het SlimStampen algoritme schat de “snelheid-van-vergeten” en stelt deze bij door reactietijden van leerlingen te meten. Vervolgens biedt SlimStampen feiten aan vlak voordat de leerling de feiten zal vergeten. Dit resulteert in optimale leerefficiëntie.

Lees meer

Wilt u meer weten?

Vul het onderstaande formulier in:

Of mail naar:

Aan de slag!

Offerte aanvragen?

Vul het onderstaande formulier in:

Of mail naar: