logo_horizontal

Onderwijs

SlimStampen is een snellere en efficiëntere manier van leren.

SlimStampen is een snellere en efficiëntere manier van leren.

SlimStampen is ontstaan als manier om te helpen onderzoeken hoe leren nou eigenlijk werkt. De onderzoekers konden met SlimStampen manieren vinden om iemand te helpen beter te leren. En dat werkte heel goed! En dus is SlimStampen aan het werk gegaan om deze nieuwe, slimme manier van leren te delen.
Benieuwd hoe het werkt? Lees de uitleg hieronder. Heb je hierna nog vragen of wil je SlimStampen proberen? Neem dan contact met ons op!

Wat is SlimStampen?

SlimStampen berekent je individuele leerproces, om feiten op jouw tempo aan te bieden. Hiermee creëert SlimStampen een geoptimaliseerde leerstrategie voor iedereen.

Group 331

Leerlingen

Beginnen met SlimStampen is heel makkelijk:
Je logt in op de app > kiest een vak en daarin een les die je wil oefenen > en drukt op start!
Je krijgt dan telkens een vraag of bijvoorbeeld een woord of plaatje te zien en kan dan een antwoord kiezen of intypen, afhankelijk van hoe jouw leraar de les heeft opgezet.
SlimStampen werkt wat dat betreft een beetje als een traditionele overhoring, maar dan met een paar belangrijke verbeteringen die het leren efficiënter en effectiever maken!

Hoe werkt het?
Als je voor het eerst aan een les begint, krijg je altijd eerst de vraag mét het antwoord te zien. Daarna krijg je altijd na het antwoorden te horen of je het goed had, en anders krijg je nog een keer het goede antwoord.
Bij elk antwoord dat je geeft kijkt SlimStampen naar welke vragen er al goed inzitten, waar je nog lijkt te twijfelen en welke vragen je nog niet helemaal onder de knie hebt. SlimStampen maakt dan een inschatting welke vraag je het beste kan oefenen, door bijvoorbeeld te kijken naar welke vraag je bijna zal zijn vergeten. Vervolgens krijg je dan de vraag te beantwoorden die jou het beste en het snelste helpt te leren!

Zie wat je al weet en oefen wat je moeilijk vindt

Omdat de app bijhoud wat je hebt geleerd en wat je goed onder de knie hebt, kan je altijd zien in hoeverre je de stof al kent. Daarnaast is er ook een mogelijkheid om de twintig vragen uit het vak te oefenen die voor jou op dat moment het moeilijkst zijn. Dan heb je de volgende keer bij het oefenen van een specifieke les met die vragen niet meer zo’n moeite. 

Docenten

Slimstampen is een digitaal middel om woordjes en begrippen te leren. Het maakt gebruik van een adaptief leer-algoritme, ontwikkeld aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). 

Leerlingen kiezen een les en krijgen vervolgens één van de feiten van die les te zien. De eerste keer krijgen ze het antwoord aangeboden, daarna is het aan hen om het goede antwoord te kiezen of typen. Na elk item krijgt de leerling feedback. 

Efficienter leren met het algoritme

Het algoritme past zich aan aan de leerling en presenteert iedere keer dát item dat de leerling zal helpen het meest efficiënt te leren. Op basis van gegevens die verzameld worden bij iedere presentatie van een feit, kan het algoritme namelijk berekenen hoe lang het zal duren voor een bepaald feit vergeten zal zijn. Op basis hiervan kan het beslissen een item aan te bieden vlak voor het vergeten is en kan het goed bepalen wanneer nieuwe feiten geïntroduceerd moeten worden. 

Docenten scherm

In het docenten scherm kun je voor iedere student zien in hoeverre ze de stof van de verschillende lessen of weken beheersen. Zo zorgt SlimStampen voor een individuele aanpak, waarbij voor jou als docent het overzicht behouden is. 

Les aanmaken

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de lessen die je samenstelt. Je kunt de vragen en antwoorden allebei in tekst zetten, maar ook afbeeldingen en audio-bestanden zijn mogelijk voor zowel de vraag als het antwoord. Je kunt daarnaast kiezen voor multiple choice vragen, of vragen waarbij de leerling het antwoord zelf in moet typen.

 

Integratie in verschillende leer-managementsystemen

In verschillende LMS’en die gebruikt worden in grote organisaties kan SlimStampen geïntegreerd worden

Een interessante header tekst
Op dit moment is SlimStampen druk bezig met het integreren in het zogeheten BrightSpace Leer Management Systeem (LMS)

Andere systemen integratie?
Later zal SlimStampen opschalen naar andere systemen
Ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque nibh augue, venenatis ac ex eu, pharetra elementum nisi. Cras laoreet rhoncus faucibus. Maecenas porta massa sit amet eleifend efficitur. Nullam eu mattis nisl. Praesent tellus leo, mattis sit amet dui sed, imperdiet scelerisque ex. Nullam eu lacus facilisis, suscipit sapien eu, posuere metus. Pellentesque semper pulvinar ultrices. Vestibulum semper sapien urna, nec faucibus nulla mollis non. Nun.

Lessen

Op SlimStampen kun je verschillende lessen aanmaken

Lees meer

Wilt u meer weten?

Mail dan naar:

of

Vul het onderstaande formulier in: